deltaplusvariant

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Diverse kranten schrijven vandaag over een variant op de deltavariant van het coronavirus: de deltaplusvariant. Zo spelt onder meer het Dagblad van het Noorden de naam van deze variant, maar er zijn ook allerlei varianten op deze spelling. Zo heeft De Telegraaf het over de delta plusvariant, maar ook wel over de delta plus variant. Nu eens spellen kranten delta met een hoofdletter, dan weer niet. De Belgische krant De Morgen omzeilt het spellingprobleem door het over ‘een variant delta plus’ te hebben.

De schrijfwijze deltaplusvariant is te verkiezen boven de in losse woorden geschreven naam delta plus variant, zeker als je ervan uitgaat dat plusvariant naar analogie van bv. pluspakket aaneengeschreven moet worden. waarna het woord gecombineerd wordt met de taalvorm delta(variant). 

Definitie

deltaplusvariant (de, g.mv.) variant op de klassieke deltavariant van het coronavirus als gevolg van een mutatie in het spike-eiwit, waardoor het virus besmettelijker en mogelijk ook dodelijker is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *