sneeuwdino

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Om 2014 troffen we in de krant al eens het woord pooldino aan ter aanduiding van een dinosaurus die vlak bij een van de polen leefde. Afgelopen vrijdag kreeg dat woord gezelschap van een synoniem: sneeuwdino. Onderzoekers hebben volgens de Volkskrant namelijk vastgesteld dat er in het dinosaurussentijdperk jonge dino’s in Alaska moeten hebben geleefd. Weliswaar waren er in het dinotijdperk nog geen ijskappen, maar het kon in de winter wel koud worden en langdurig donker zijn bij de poolstreken. Blijkbaar konden de dino’s daar overleven.

Sneeuwdino is een nieuw woord, waarschijnlijk ontleend aan het Engels, want een of twee dagen voor het Volkskrant-bericht bracht een Amerikaans wetenschapsblad het nieuws dat er bewijs was gevonden dat er in Alaska ‘Snow dinosaurs’ hebben geleefd.

Definitie

sneeuwdino (de, -‘s) dinosaurus die in de poolstreken leefde, synoniem pooldito

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *