biostook

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De Telegraaf schrijft vandaag dat er in Nederland een einde komt aan de subsidie voor het verstoken van biomassa om energie op te wekken. Alleen Brussel moet er nog wat van vinden, schrijft de krant onder de nogal nadrukkelijk allitererende kop ‘Bal biostook bij Brussel’.

Daarmee wordt biostook vereenzelvigd met het verstoken van biomassa. Het is een logisch woord, dat gevormd is naar analogie van houtstook, kolenstook, oliestook en gasstook, waarin het eerste lid ook steeds een brandstof noemt. In biostook is die brandstof (biomassa) verkort tot bio. Dat maakt het tot een opvallende samenstelling.

Definitie

biostook (de, g.mv.) het verstoken van biomassa om energie op te wekken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *