cheugy

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De Belgische krant De Standaard schrijft vandaag over een modewoord onder mensen van generatie Z: cheugy.  Het is van oorsprong een Engels fantasiekoorde waarvan de uitspraak rijmt op boogie. Het woord schijnt al een tijd te bestaan, maar werd dezer dagen nieuws (en maakte in het Nederlandse taalgebied zijn mediadebuut) omdat het geveild werd. Niet dat het veel opbracht, maar de veiling zorgde er wel voor dat het woord een begrip werd. Het woord verwijst naar allerlei zaken die jongeren een beetje gênant vinden, vooral omdat ze hopeloos verouderd zijn.

Definitie

cheugy (bijvoeglijk naamwoord) van zaken, opvattingen: hopeloos verouderd en daarom gênant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *