datadroogte

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Slecht nieuws voor Facebook:

Analisten houden er rekening mee dat de datadroogte op iPhones Facebook meer dan 10 procent omzet kan schelen in het komende kwartaal.

Dat schrijft NRC vandaag. Dat komt door Apple’s aangescherpte privacybeleid. Daardoor iPhonegebruikers gemakkelijker ‘nee’ zeggen tegen de mogelijkheid die Facebook en andere apps hadden om te volgen wat de IPhonegebruikers in andere apps doen.

Datadroogte maakt vandaag zijn mediadebuut. Het woord oogt als een metafoor. Een metafoor die echter niet uit de lucht komt vallen, want vrijwel zeker is datadroogte een vertaling van Engels data draught. In Engelstalige artikelen wordt daarmee een tekort aan beschikbare data aangeduid, oftewel het tegenovergestelde van een data flood (een datatsunami).

Definitie

datadroogte (de, g.mv.) gebrek of tekort aan data om goed onderzoek te kunnen doen of om goed te kunnen functioneren, vertaling van Engels data drought

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *