prikregister

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De Telegraaf schrijft vandaag dat het zogeheten Covid-vaccinatie Informatie- en Monitoringsysteem van het RIVM niet goed werkt:

Je hebt daardoor geen volledig zicht op de vaccinatiegraad (…) En ook als er iets mis blijkt te zijn met een batch vaccins kun je de mensen die die prik hebben gekregen en verwittigd moeten worden, niet opsporen.

Dat zorgwekkende nieuws wordt in De Telegraaf bondig samengevat als

Prikregister is rommeltje

Prikregister is dus de informele naam voor een officieel informatie- en monitoringsyseem mbt. coronavaccinaties. Andere kranten hebben het over het coronavaccinatieregister of kortweg vaccinatieregister. Prikregister heeft als voordeel dat het wat korter en transparanter is dan zijn synoniemen.

Definitie

prikregister (het, -s) register waarin wordt bijgehouden wie wanneer met welke entstof is gevaccineerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *