zoomzombie

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De Gelderlander schrijft vandaag over verkeersdoden als gevolg van zoomvermoeidheid:

Uit een onderzoek van Wakefield Research in opdracht van Root Insurance blijkt dat 54 procent van meer dan 1.800 respondenten melding maakte van concentratiestoornissen na een videovergadering. De zogenaamde ‘Zoom Zombies’ zijn volgens het instituut onderdeel van een trend waarbij automobilisten steeds meer worden afgeleid door technologie.

Zoomzombie is dus een Amerikaans-Engels leenwoord voor iemand die lang gezoomd heeft en daar moe van is geworden en zich niet meer kan concentreren.

Volgens de krant zijn zoomzombies slachtoffer van zichzelf: door overmatig schermgebruik raken de ogen vermoeid en je schijnt ook heel moe van jezelf te worden wanneer je jezelf steeds in beeld ziet. Zoomers hebben bovendien een tekort aan lichaamsbeweging, wat ook al niet helpt, en een zoomvergadering is veel vermoeiender dan activiteiten waar je rechtstreeks contact hebt met iemand.

Definitie

zoomzombie (de, -s) iemand die door langdurig schermgebruik bij videovergaderingen vermoeid is geraakt en zich daardoor slecht kan concentreren, vertaling van Engels zoom zombie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *