neandertwitteraar

geplaatst in: Woord van de dag | 0

In haar column in de Volkskrant schrijft Danka Stuijver vandaag over de onderwerpskeuze van haar columns in relatie toe de sociale media. Tegenwoordig is het namelijk niet meer vanzelfsprekend dat je over elk willekeurig onderwerp een column kunt schrijven. Voor je het weet word je geshamed door een boze twitteraar, om nog maar te zwijgen van de doodsbedreigingen die je als columnist kunt krijgen als je een mening verkondigt waar een Twittertrol het blijkbaar niet mee eens is.

Stuijver schrijft dan ook dat het lijstje ‘Beter niet over schrijven’ steeds langer wordt. Jammer.

Het treurigste van Twitter is dat het niet alleen maar losers zijn die rottige opmerkingen maken of bedreigingen uiten richting columnist:

vaak zijn het keurige huisvrouwen, projectmanagers en bankiers die om een of andere reden plezier beleven aan het uitschelden of de maat nemen van anderen. Aardige (of ben ik dan weer naïef?), maar waarschijnlijk ongelukkige mensen die online veranderen in Neandertwitteraars.

Neandertwitteraar – het woord mag met een kleine letter worden gespeld – is een aansprekende benaming voor de lompe losers, de lullige lutsers, de sullige sukkels alsmede de kwaaie kabouters, de gramstorige graftakken, en de toornige trollen die in Twitter een uitlaatklep gevonden hebben om hun gal te spuwen.

Nu maar hopen dat er geen nazaten van de neanderthalers zijn of mensen met dominante neanderthalergenen die zich door die naam aangesproken voelen en op Twitter op Stuijver los zullen gaan.

Definitie

neandertwitteraar (de -s) lompe, domme Twittertrol, m.n. die anoniem bedreigingen richting columnisten, commentatoren en andere opiniemakers uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *