geluidspatser

geplaatst in: Woord van de dag | 0

In het Algemeen Dagblad staat vandaag een interview met acteur John Buijsman, die samen met andere bewoners van het Recreatieoord in Hoek van Holland (‘het houtenhuisjeskamp aan zee’) mot heeft met de gemeente Rotterdam, die dat oord voor veel geld wil gaan verkopen. Buijsman vertelt dat hij gaat inspreken bij de gemeente in de rol die hij voor zichzelf had bedacht voor een nieuw programma: 010 sheriff. Eigenlijk, zegt hij, had hij

‘als sheriff een programma willen maken over alle irritaties in de stad. En dan ‘s ochtends met een paard over de Coolsingel rijden en dan al die geluidspatsers aanpakken. Daar gebeurt veel te weinig tegen. Als iemand iets uit zijn raam gooit, klopt mijn alter ego effe op het raampje.’

In dit citaat is geluidspatser het interessantste woord. Het is nieuw, oogt heel Rotterdam, en is meteen herkenbaar als naam voor een groot maatschappelijk probleem voor mensen die niet van geluidsoverlast houden. Alleen al daarom verdient dit woord het courant te worden.

Definitie

geluidspatser (de, -s) iem. die in een opzichtige auto rondrijdt en de omgeving laat meegenieten van zijn geluidsinstallatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *