seniorengroen

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De Telegraaf schrijft vandaag over oversteekplaatsen in Dordrecht. Weinig van die oversteekplaatsen zijn uitgerust met verkeerslichten die lang op groen staan, bijvoorbeeld om ouderen de gelegenheid te geven langzaam over te steken:

Uit onderzoek blijkt dat al op 29 plekken in de stad ’seniorengroen’ kan worden aangevraagd. Door de knop vier seconden ingedrukt te houden blijft het verkeerslicht vijftig procent langer op groen staan.

Seniorengroen slaat dus niet op de groenvoorziening in berm en beemd, maar op de duur van het groene licht. Het woord maakt vandaag zijn mediadebuut, maar blijkt half maart voor het eerst schriftelijk te zijn gebruikt in een raadsstuk van de gemeente Dordrecht.

Definitie

seniorengroen (het, g.mv.) benaming voor een verlengd groen licht bij een voetgangersoversteekplaats om ouderen die slecht ter been zijn de gelegenheid te geven veilig over te steken

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *