bestaansmaximum

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Asha ten Broeke schrijft vandaag in de Volkskrant over rijke mensen. Als die te rijk – of beter gezegd: te vermogend – worden, zou hun vermogen moeten worden afgeroomd:

als rijken het probleem zijn, wat is dan de oplossing? Het is niet ingewikkeld: net zoals je arme mensen minder arm maakt door ze geld te geven, kunnen we rijke mensen minder rijk maken door hen te verlossen van hun overtollige kapitaal. Zoals we een bestaansminimum kennen, stellen we ook een bestaansmaximum in. Je mag genoeg geld houden om een heerlijk en vervullend leven te leiden, maar wat je daarbovenop nog bezit, vloeit naar de staat en het volk.’

Bestaansmaximum is geen splinternieuw woord. Het figureerde in 2015 al eens in Vlaanderen in De Krant van West-Vlaanderen. Maar in een Nederlandse krant hebben we het woord nog niet eerder aangetroffen. Het is uiteraard gevormd naar analogie van bestaansminimum en kan naar analogie daarvan ook worden omschreven.

Definitie

bestaansmaximum (het, bestaansmaxima) maximaal vermogen dat een individu of huishouden zou mogen hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *