zelftestfeestje

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Over een paar weken zijn er zelftests beschikbaar. De vraag is nu: wie gaat ze verkopen. In Duitsland komen ze in de supermarkt te liggen, maar in België zullen ze (vooralsnog) alleen in de apotheek verkocht worden:

“Om helder uit te leggen hoe ze ­gebruikt moeten worden”, klinkt het. Maar ook de bezorgdheid over ‘zelftestfeestjes’ speelt mee. Want zelfs als iedereen zichzelf negatief heeft getest, is het niet de bedoeling om samen te komen.

Dat is vandaag in verschillende Belgische kranten te lezen, waarbij opgemerkt dient te worden dat zelftestfeestje een nieuw woord is. Of het courant wordt en lang in gebruik zal zijn, moeten we afwachten, maar vooralsnog weerspiegelt het woord wel fraai het tijdsgewricht waarin we leven.

Definitie

zelftestfeestje (het, -s) feestje dat je met anderen gaat vieren nadat je eerst gezamenlijk een coronazelftest hebt gedaan en daar negatief op hebt getest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *