maffiazuur

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De Telegraaf schrijft vandaag over het onderzoek naar de moord op de studente Sumanta Bansi. Familieleden worden ervan verdacht betrokken te zijn bij de (vermoedelijke) moord op haar én van de verdwijning van haar lichaam. Dat zou zijn opgelost in natriumhydroxide.

Het dossier vermeldt ook dat er strafzaken in de hele wereld zijn geweest waarbij lichamen zijn opgelost in het middel. Omdat het weefsel verteert, draagt het de bijnaam ’maffiazuur’. De maffia op Sicilië liet in de jaren zeventig en tachtig lichamen van opponenten verdwijnen door ze in baden met chemicaliën te gooien. De Mexicaanse Meza López, bijgenaamd El Pozolero of ’De Stoofpotmaker’, bekende aan de Mexicaanse autoriteiten eind jaren negentig voor een drugskartel zeker zeventig lichamen in natriumhydroxide te hebben opgelost.

Hoewel maffiazuur vandaag zijn mediadebuut maakt, is het woord niet nieuw. Wie op internet googelt, vindt het woord nu en dan ter aanduiding van natriumhydroxide. Vrijwel zeker is maffazuur een vertaling van Engels mafia acid.

Definitie

maffiazuur (de, g,mv.) (informeel) natriumhydroxide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *