natuurijsbubbel

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Om te weten hoe een gelegenheidssamenstelling met een zeer beperkte houdbaarheidsdatum eruitziet, hoef je vandaag alleen maar naar de website van de NOS te gaan:. Daar staat dat de regering nadenkt over een natuurijsbubbel:

Het kabinet denkt na of er een bubbel kan komen voor marathonschaatsers zodat er toch wedstrijden op natuurijs kunnen worden gehouden.

Bubbel is de afgelopen tijd in de betekenis ‘kring van personen die in een bepaalde setting met elkaar omgaan’ een productief deel in samenstellingen geworden. Gezinsbubbel, sportbubbel, werkbubbel – dat soort samenstellingen.

Natuurijsbubbel sluit daar naadloos bij aan, maar verwijst naar een bubbel die vooralsnog virtueel is – omdat er nog geen natuurijs is waarop geschaatst kan worden – en die – als hij eenmaal naar een realiteit verwijst – slechts zeer tijdelijk in gebruik zal kunnen zijn. Want na vorst komt altijd weer dooi, in Nederland zelfs vaak sneller dan we denken.

Definitie

natuurijsbubbel (de, -s) groep van personen met wie je je samen op natuurijs mag begeven, bv. om een marathon te schaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *