gleuviale stalking

geplaatst in: Actueel | 0

Soms schrikt zelfs een doorgewinterde woordenboekmaker van een neologisme. Zo hoorde ik gisteren PVV-Kamerlid aan de interruptiemicrofoon toen D66-Kamerlid het had over de ongevraagde post waarmee de Postcodeloterij de argeloze burger stalkt. Grauss meende Verhoeven te moeten bijvallen met de tekst:

Ik wil toch de heer Verhoeven steunen. De motie wil ik graag meeondertekenen, want ik erger me er ook dood aan. Ik heb hetzelfde gezegd, en zal daarbij een nieuw woord introduceren: die gleuviale stalking van de Postcode Loterij zit mij persoonlijk ook helemaal tot hier, los van dat mensen er helemaal ziek van worden. Ik vind dat de heer Verhoeven er alle recht toe heeft om dit hier in te brengen

Gleuviale stalking, poeh poeh, foei, foei! Me dunkt, Grauss verwijst natuurlijk de gleuf van de brievenbus, maar ai, ai, ai: wat kan zo’n uitdrukking je bij eerste lezing op het verkeerde been zetten.

Grauss heeft overigens wel gelijk dat gleuviale stalking nieuw is, maar het is geen woord. Dan had hij toch beter gleufstalking kunnen gebruiken. Hoewel de introductie daarvan ook moet worden ontraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *