hamsterscaping

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Gisteren schreef Trouw over hamsterscaping:

Sinds het gedwongen thuiszitten zijn we massaal aan het bouwen geslagen, van Lego tot kerstdorpen. Ook verwelkomden veel gezinnen een huisdier. Voor wie niet kan kiezen tussen die twee is er nu hamsterscaping.

Helemaal nieuw is het woord hamsterscaping niet, want op 26 augustus 2019 schreef Metro al eens over deze trend:

Pets Place merkt aan alles dat de humanisering van huisdieren toeneemt. Zo wordt er steeds meer natuurlijke en biologische voeding verkocht, worden hondenverzekeringen afgesloten en zelfs hamsterscaping is een trend. Daarbij worden hamsterkooien omgetoverd tot een paleisje.

Hamsterscaping is een origineel Engels woord, gevormd van de Engelse naam van het knaagdier (hamster) en scaping, zoals we dat onder meer kennen van landscaping (het vormgeven en inrichten van het landschap). Het woord past in een reeks (Engelstalige) samenstellingen van een Engelse diernaam en scaping, want ook birdscaping (de tuin aantrekkelijk maken voor vogels), catscaping, cowscaping, dogscaping en natuurlijk petscaping blijken behoorlijk ingeburgerd te zijn.

Definitie

hamsterscaping (de, g.mv.) inrichting van een hamsterkooi als een (vanuit menselijk perspectief) aantrekkelijke leefomgeving voor hamsters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *