vaccinatiedruk

geplaatst in: Woord van de dag | 0

In het Financieele Dagblad staat vandaag een terugblik op het afgelopen jaar. Onder meer wordt teruggekeken op hoe in niet-westerse landen omgegaan wordt met vaccins. Poetin bijvoorbeeld claimt dat Rusland met het Spoetnik-vaccin de eerste veilige coronabescherming heeft gemaakt:

Probleem is echter dat de Russen sceptisch zijn. Alles leuk en aardig, zo’n snel vaccin, maar kies maar een andere arm om het in te injecteren, lijkt de gedachte van de bevolking. Aan mijn lijf geen experimenten. Boze tongen beweren nu dat Poetin het fors hogere dodental gebruikt om de vaccinatiedruk te verhogen. Een tamelijk sinistere strategie. Als het waar is.

Vaccinatiedruk is de zoveelste nieuwe samenstelling van vaccinatie die dezer dagen in de media opduikt. Het verwijst naar de stimuleringsmiddelen die overheden gebruiken om burgers over te halen (of te dwingen) zich te laten vaccineren.

Mogelijk is het een woord dat we ook nog eens in Nederland en België gaan aantreffen, want ook hier leeft de wil om zich te laten vaccineren nog niet heel breed.

Definitie

vaccinatiedruk (de, g.mv.) druk die een overheid uitoefent op burgers om zich te laten vaccineren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *