reizigersverklaring

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Minister Van Nieuwenhuizen wil dat er tijdens de lockdown een einde komt aan de plezierreisjes, waardoor het momenteel zo druk is op Schiphol, dat niemand zich goed aan de anderhalvemeterregels kan houden. Daarom wil ze, zo schrijven de verschillende nieuwsmedia vandaag, een reizigersverklaring invoeren.

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) wil een verklaring invoeren waarin reizigers aangeven of de reis die ze willen maken noodzakelijk is. Ze laat die mogelijkheid onderzoeken, schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer. Het gaat in eerste instantie om mensen die vanuit Nederland naar het buitenland willen reizen.

Op deze manier hoopt de minister niet-noodzakelijke reizen te beperken.

Reizigersverklaring is – tot onze verrassing – een woord dat nog niet eerder in een nieuwsmedium heeft gestaan. Het is blijkbaar nieuw. Of de reizigersverklaring alleen geldt voor het luchtverkeer, is onduidelijk.

Ook is het de vraag of het woord na de lockdown nog toekomst heeft.

Definitie

reizigersverklaring (de, -en) schriftelijke verklaring van een (lucht)reiziger dat zijn of haar reis noodzakelijk is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *