virusfluiter

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Gisteravond kreeg het woord viruswappie er een geduchte concurrent bij. Tijdens de toespraak van de minister-president vanuit het Torentje stonden aan gene zijde van de Hofvijver complotdenkers en andere dolende geesten die van mening zijn dat het coronavirus niet ernstig is,. om met een fluitconcert de toespraak te verstoren. Op Twitter werden ze virusfluiters genoemd, een woord dat qua klank enigszins herinnert aan het vrolijke woord flierefluiter (doelloos ergens vertoeven).

Net als de flierefluiter is de virusfluiter een nietsnut, maar anders dan de lichtzinnige en luchthartige flierefluiter is de virusfluiter iemand die zichzelf en vooral zijn giftige gedachten serieus neemt.

Definitie

virusfluiter (de, -s) dwaze demonstrant die deelneemt aan een fluitconcert om iemand die met verstand van zaken vertelt over of maatregelen bekendmaakt in verband met een virusepidemie te hinderen of te overstemmen, synoniem viruswappie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *