dividendplafond

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Slecht nieuws voor aandeelhouders van banken. Volgens het ANP wil de ECB, die eerder banken vroeg om tijdens de coronacrisis geen dividend uit te keren, banken nu een dividendplafond gaan opleggen. Dat zou betekenen dat banken slechts een maximumdeel van de winst mogen uitkeren aan aandeelhouder, bijvoorbeeld slechts 20 of 25 procent.

Het ANP heeft het over een dividendplafond. Het is een nieuw, maar niet geheel verrassend woord. In feite ligt het geheel in lijn met andere financiële termen, zoals belasting-, krediet-, rente-, salaris- en schuldplafond.

Definitie

dividendplafond (het, -s) maximaal bedrag dat een onderneming aan dividend mag uitkeren aan de aandeelhouders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *