diem

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Facebook kondigde een naamsverandering voor zijn digitale munt aan. Heette die digicoin tot voor kort de libra (Latijn, genoemd naar het ‘Romeinse pond’), in de toekomst zal de naam ervan diem dollar of kortweg diem luiden.

Diem treffen we ook aan in Latijnse uitdrukkingen als ad diem (op de vastgestelde dag), carpe diem (pluk de dag) en in diem (van dag tot dag). Volgens Facebook staat de muntnaam diem dan ook voor dag. Maar diem begint waarschijnlijk niet voor niets kol met de eerste letters van digital (digitaal). Toch zijn er vooralsnog geen concrete aanwijzingen dat diem tevens een afkorting van een woordcombinatie is.

Definitie

diem (de, diems of onveranderd) naam van een aan de dollar gekoppelde cryptomunt; Engels, verkorting van diem dollar, volgens de met het techbedrijf Facebook verbonden emittent genoemd naar het Latijnse woord voor ‘dag’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *