obesitaspijn

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Gisteren schreef Asha ten Broeke in De Volkskrant over obesitas. Ze vindt het ‘hoog tijd dat artsen gaan accepteren dat dikke mensen zelden dun worden’. Ze maakt zich ook druk over artsen die allerlei aandoeningen en kwalen – volgens haar ten onrechte – wijten aan obesitas. Ze haalt een artikel uit de New York Times aan waarin een vrouw vertelt hoe haar zere heup werd afgedaan als ‘obesitaspijn’, terwijl ze eigenlijk scheefgroeiende ruggewervels had.

Obesitaspijn is een taaldebutant in de Nederlandse media. Pijn als gevolg van obesitas, dat zal de betekenis ervan wel zijn en het is inderdaad wel een vreemd woord. Hoewel? Obesitas wordt meer en meer als ziekte beschreven en niet meer als symptoom van een ongezonde levensstijl of een gevolg van een of andere ziekte.

Definitie

obesitaspijn (de) pijn die veroorzaakt wordt door obesitas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *