sneakerschaamte

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De Telegraaf schrijft vandaag over de populariteit van de sneaker, niet alleen onder jongeren, maar ook onder lieden van geposeerde leeftijd, zoals D66-voorvrouw Kaag en VVD-voorman (nog wel) Dijkhoff. Zelfs onder een pak kun je tegenwoordig sneakers dragen, bewees de laatste, die onlangs met hagelwitte sportschoenen in de Tweede Kamer werd gesignaleerd. De 59-jarig Kaag droeg naar verluidt sneakers om jong en fit over te komen op haar electoraat. Zelfs Rutte draagt weleens sneakers, of, in de woorden van De Telegraaf:

Rutte kent ondanks zijn middelbare leeftijd (53) geen sneakerschaamte: hij ging in januari nog met knalgele gympies op werkbezoek.

Sneakerschaamte is de zoveelste nieuwe samenstelling met schaamte, maar toch onderscheidt ze zich van klimaatschaamtes van het type vlieg- en bezorgschaamte, alsmede coronaschaamtes van het type hamster-, hoest- en snotterschaamte.

Sneakerschaamte gaat niet over gedrag of over lichaamsfuncties, maar over uiterlijkheden, zoals kleding. Blijkbaar kun je je daar tegenwoordig ook al voor schamen.

Definitie

sneakerschaamte (de, g.mv.) schaamte die iemand ervaart als hij sneakers draagt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *