prikvertikker

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Han Lips schrijft vandaag in het Parool over de satirische nieuwsshow van Jeroen Woe en Niels van der Laan. Die hadden het over de dalende bereidheid onder Nederlanders om zich te laten vaccineren. Daardoor wordt het nog lastig om groepsimmuniteit te bereiken. Lips:

Op geestige wijze maakten Van der Laan en Woe gehakt van de drie meest voorkomende bezwaren van deze zogenaamde ‘prikvertikkers’.

We kenden natuurlijk al de woorden vaccinweigeraar en vaccinatieweigeraar, en antivaxer staat inmiddels al in het woordenboek. Maar prikvertikker is wel een heel mooi alternatief voor deze nogal prozaïsche woorden, al was het maar vanwege de assonantie van de samenstellende delen een fraai exemplaar.

Definitie

prikvertikker (de, -s) iemand die weigert zich te laten vaccineren, synoniem antivaxer, vaccinweigeraar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *