appmobilist

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Het NOS-journaal bericht vandaag over apparatuur die de politie gaat gebruiken om de appende automobilist te betrappen. Een creatieve journalist verkortte die woordgroep voor de gelegenheid tot appmobilist.

Appmobilist is een splinternieuw woord. Het is een porte-manteauwoord – mogelijk naar analogie van bijvoorbeeld alcomobilist – gevormd van het werkwoord appen en het zelfstandig naamwoord automobilist.

Het woord klinkt echter wel een beetje ongemakkelijk en onwennig. Dat komt door de botsende stemloze medeklinker p op de stemhebbende medeklinker m. Die medeklinkerbotsing is een mogelijke faalfactor van het woord appmobilist.

Definitie

appmobilist (de, -en) appende automobilist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *