testsamenleving

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Het woord zong al enige tijd rond, maar vandaag figureert het in het coronadebat in de Tweede Kamer: testsamenleving. Dat is ons perspectief zolang er niet een definitieve oplossing is gevonden voor COVID-19.

Een testsamenleving houdt in dat je je vóór deelname aan een activiteit laat testen of je gezond bent. Test je negatief, dan kun je  deelnemen aan een congres, fysiek examen doen, de nachtclub in of naar een milonga, het theater betreden enzovoort. Kun je daarentegen geen recente positieve test overleggen, dan kom je er – simpel gezegd – niet in.

Voorwaarde voor zo’n testsamenleving is dat er op grote schaal betrouwbare sneltests beschikbaar komen. Naar verwachting is dat binnen enkele maanden het geval.

Of we echt een testsamenleving worden of juist niet, hangt af van de duur van de covidpandemie, Is die binnenkort voorbij, dan is testen namelijk niet meer nodig en verdwijnt waarschijnlijk ook het woord testsamenleving – tot de volgende pandemie.

Definitie

testsamenleving (de, -en) samenleving waarin alleen gezonde, niet-besmettelijke personen, die hun gezondheid met een recente negatieve (virus)test kunnen aantonen, aan bepaalde activiteiten kunnen deelnemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *