thuiswerkblessure

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Werken in het coronatijdperk – veel mensen doen dat thuis. Die werkruimte voor het thuiswerk is lang niet altijd veilig en vandaar dat we er ook blessures oplopen. Vanaf vandaag heten die thuiswerkblessures. Althans, als het aan de NOS ligt. Op de site van de omroep staat vandaag namelijk een artikel waaruit je zou kunnen opmaken dat werken met je laptop op de keukentafel kan leiden tot ‘thuiswerkblessures’

Vakbond CNV zegt geschrokken te zijn van het aantal lichamelijke klachten onder thuiswerkende leden. In een enquête, die door bijna 2500 CNV’ers werd ingevuld, zegt 41 procent vaker last te hebben van schouder, nek of arm sinds zij thuiswerken door corona. 45 procent zegt geen werkplek te hebben die aan arbo-eisen voldoet.

Het woord heeft iets ongemakkelijks: duizenden zzp’ers zijn wél in staat om thuis op eigen kracht een goede werkplek in te richten, waarom zouden werknemers dat niet kunnen?

Maar goed, de arbo-organisaties hebben er een nieuwe vakterm bij.

Definitie

thuiswerkblessure (de, -s) blessure die werknemers oplopen tijdens het thuiswerken en die wordt geweten aan een ergonomisch onverantwoorde werkplek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *