maskerweigeraar

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Eind augustus berichten de media over protesten in Berlijn tegen de coronamaatregelen. NOS teletekst typeerde de demonstranten als maskerweigeraars. Veel demonstranten droegen inderdaad geen mondkapje en blijkbaar deden ze dat bewust.

In maskerweigeraar is masker een verkorting van mondmasker, dat op zijn beurt eigenlijk een mond-neusmasker geacht wordt te zijn. Meestal heet zo’n mond-neusmasker tegenwoordig een mondkapje of kortweg een kapje en naast maskerweigeraars komen er in onze taal sinds mei van dit jaar ook mondkapjesweigeraars voor. Kapjesweigeraar is echter nog niet gesignaleerd.

Definitie

maskerweigeraar (de, -s) iemand die weigert een mondmasker te dragen ter voorkoming van het oplopen of verspreiden van een virusinfectie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *