coronaverveling

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Je kunt corona wel overal de schuld van geven, blijkt vandaag in het Algemeen Dagblad, dat onderzoekt waardoor er de afgelopen week zoveel rellen waren in Nederland en langs de Belgische kust:

Op meerdere plaatsen in het land zijn jongeren aan het rellen geslagen. Ook vannacht in de Schilderswijk in Den Haag was het weer raak. Volgens de politie komt het door een combinatie van vakantie, coronaverveling en de verzengende hitte. ‘Stranden zijn overvol en de lontjes worden wat korter.’

Of deze verklaring van de oorzaak van de rellen valide is – eerlijk gezegd lijkt ons dat aanleiding en oorzaak in dit geval door elkaar worden gehaald: de verveling als gevolg van corona is wellicht de aanleiding om te gaan rellen, maar er is vast een achterliggende sociologische of culturele oorzaak, die veel interessanter is – maar feit is wel dat we er een nieuw woord bij hebben: coronaverveling.

Niet dat het qua vorming een heel interessant woord is. Het is namelijk een banale samenstelling met verveling, waarin het eerste woorddeel de oorzaak van de verveling noemt. Toch zijn er niet veel van dat soort samenstellingen met verveling, en daarom is coronaverveling het opmerken waard.

Definitie

coronaverveling (de, g.mv.) verveling als gevolg van de sociale beperkingen en de reisbeperkingen die het gevolg zijn van een coronapandemie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *