drillbeef

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De website Boevennieuws schrijft onder de kop ‘Drill rap beef kost 19-jarige jongen het leven’ over de schietpartij gisteren op de pier van Scheveningen:

Aanleiding van de schiet- en steekpartij zou een drill rap beef zijn tussen de rappers van 73 De Pijp en Blacka 24. De rappers leven al langer in onmin met elkaar, maar gisteren zou er nog eens extra olie op het vuur zijn gegooid toen jongens die horen bij 73 de Pijp rapper Blacka geen hand wilden geven. Hierop ontstond later al een vechtpartij waarna vandaag werd afgesproken tot een ontmoeting op de Scheveningse Pier. Deze liep totaal uit de hand. De 19-jarige jongen die Chuchu wordt genoemd zou behoren bij de groep rondom Blacka 24.

Zo’n drill rap beef wordt in het circuit ook wel een drillbeef genoemd, waarin beef slang is voor een ruzie of conflict. Over zo’n conflict wordt meestal gerapt (de drillrap), maar soms wordt het uitgevochten, vaak gewapenderhand. Het is cultuur, zullen we maar zeggen, overgewaaid uit Amerika

Definitie

drillbeef (de) conflict tussen drillrappers, synoniem drillrapbeef, ontleend aan Engels drill beef, waarin drill een verkorting is van drillrap (rap­mu­ziek, vaak in straat­taal, waar­in con­cre­te geweldsbedreigingen wor­den ge­uit, veel­al ge­pre­sen­teerd in film­pjes waar­in met (steek)­wa­pens wordt ge­jong­leerd) + beef (ruzie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *