fuikfeest

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Het Algemeen Dagblad bericht vandaag over een fuikfeest dat afgelopen weekend werd gehouden:

In en om Dordrecht is veel onbegrip over het optreden van de politie bij het zogeheten fuikfeest op de Nieuwe Merwede. Drie binnenvaartschepen, tientallen plezierjachten en nog eens 25 jetski’s dobberden bij elkaar en opvarenden vierden luidruchtig feest.

Het woord fuikfeest blijkt sinds 2016 voor te komen en werd aanvankelijk geregeld met een hoofdletter gespeld. In de paar gevallen waar het om gaat – vaak zijn de feesten illegaal – gaat het om een feest dat ergens midden op het water wordt gehouden op een aantal rivierschepen die aan elkaar gekoppeld zijn en waar de bezoekers met een bootje kunnen komen dat ze aan een van die boten kunnen afmeren. De bezoekers kunnen op de schepen dansen of op hun eigen bootje van de muziek genieten die door een dj wordt gedraaid.

Het is niet helemaal duidelijk waar het element fuik in fuikfeest vandaan komt.

Definitie

fuikfeest (het, -en) feest op een rivierschip of een aantal voor de gelegenheid aaneengekoppelde rivierschepen, waar een dj muziek draait en waar bezoekers, die hun bootjes aan de schepen afmeren, kunnen feesten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *