zwemhert

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Door alle perikelen rond corona zouden we bijna vergeten dat we dit jaar nog geen komkommerdier hebben gespot in de media. Een lanspuntslang? Nee. De kamspin. Ook al niet? De Veluwse lynx? Niet gesignaleerd. We waren dus heel blij dat Trouw vanochtend schreef over zwemherten. Edelherten die het Veluwemeer zijn overgezwommen om aan gene zijde een nieuw bestaan op te bouwen. En het mooi is: deze zomerdieren bestaan nog echt ook!

Zwemhert is natuurlijk niet de naam van een nieuwe soort (edel)hert, maar een banale gelegenheidssamenstelling. In dat opzicht onderscheidt het zwemhert zich van de lanspuntslang en de kamspin. Waarschijnlijk zal het hert dan ook weer snel verdwijnen, althans uit onze taal.

Definitie

zwemhert (het, -en) hert, m.n. edelhert dat een relatief grote waterweg op eigen initiatief overzwemt op zoek naar een nieuw leefgebied

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *