zweefterras

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De Telegraaf schrijft vandaag dat de horeca vindingrijk moet zijn om de gederfde corona-inkomsten in de anderhalvemetersamenleving te compenseren. Zo bedacht een terraseigenaar aan de markt in Venlo dat hij in de anderhalvemetermaatschappij eigenlijk zijn terrasoppervlak zou moeten verdubbelen om zijn omzet een beetje op peil te houden:

En dus is de beeldbepalende Markt deze zomer opgesierd met een op een staalconstructie gebouwd ’zweefterras’. De trap naar boven is een behoorlijke kuitenbijter voor de bediening, maar die klaagde volgens Hendericks toch al over overtollige coronakilo’s.

Zweefterras is incidenteel weleens aangetroffen als naam voor een terras dat half boven een afgrond of boven de zee zweeft, maar als naam voor een extra terraslaag is het woord nieuw. De eigenaar vertelt de krant dat het terras mag blijven staan zolang de anderhalvemetersamenleving van kracht is. Daarna verdwijnt het terras weer, en misschien dus ook het woord.

Definitie

zweefterras (het, -sen) buitenterras dat gemaakt is op een constructie die zich boven een grondterras bevindt en die dat grondterras overdekt maar niet aan de zijkanten afsluit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *