dobberpaneel

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Zonnepanelen die op het water drijven: hoe noem je die eigenlijk? We hebben daarvoor al eens het woord waterpanelen aangetroffen, en drijfpanelen. Vandaag schrijft Trouw een artikel over zonnepanelen op het water die ‘zonvolgend’ zijn en daarom meer stroom opleveren dan statische panelen:

Huishoudens kunnen de stroom van de dobberpanelen niet kopen. ‘Wij gebruiken deze energie voor onze eigen bedrijfsvoering.

Nou is dobberpaneel natuurlijk best een leuk woord, maar zomaar wat ronddobberen, dat doen die zonnepanelen waarover Trouw het heeft niet: ze worden volgens een ingenieus systeem rondgedraaid. Daarom is dobberpaneel misschien toch niet zo’n geslaagd woord, althans niet voor de zonnepanelen waarover het artikel gaat.

Definitie

dobberpaneel (het, dobberpanelen) op het water drijvend zonnepaneel, synoniem drijfpaneel, waterpaneel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *