viruswaanzinnige

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Sinds een paar weken voert een actiegroep onder leiding van dansleraar Willem Engel actie tegen de corona- en lockdownmaatregel. Ze vinden die maatregelen waanzin en de actiegroep noemt zich daarom Viruswaanzin. Langzamerhand blijkt dat dat misschien niet zo’n verstandig gekozen naam is, want steeds vaker lezen we dat de aanhangers van Viruswaanzin viruswaanzinnigen worden genoemd. Nou zou je nog kunnen denken dat viruswaanzinnige een geuzennaam is, maar in de praktijk is het meestal een naam met een negatieve bijklank. Zo schrijft het links-activistische weblog Joop aan het begin van deze week over een vergisdemonstratie, althans een demonstratie van de aanhangers van Viruswaanzin bij het verkeerde gebouw:

De actiegroep Viruswaanzin heeft maandag voor de deur van meerdere nieuwsredacties gedemonstreerd tegen de berichtgeving rond het coronavirus. Volgens de actievoerders worden burgers niet goed door de media geïnformeerd. In Rotterdam verzamelde de groep zich voor een pand van het AD. Tenminste, waar ooit het AD zat. De krant is daar al acht jaar weg. In een livestream op Facebook verbaast Willem Engel, voorman van Viruswaanzin en een van de actievoerders in Rotterdam, zich erover dat er erg veel politie aanwezig is. Dat kan kloppen. In het gebouw waar ooit het AD huisde, bevindt zich nu het Politiedienstencentrum.

Zulke acties helpen de actiegroep Viruswaanzin bepaald niet aan een goed imago. Op Twitter is viruswaanzinnige(n) al behoorlijk gangbaar. Het lijkt daarom het verstandigst als de aanhangers van Viruswaanzin op zoek gaan naar een nieuwe naam.

Definitie

viruswaanzinnige (de, -n) iemand die protesteert tegen de corona- en lockdownmaatregelen, omdat hij of zij deze waanzinnig vindt; zo genoemd naar de naam Viruswaanzin van de beweging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *