regenboogland

geplaatst in: Woord van de dag | 0

In haar Telegraaf-column schrijft Catherine Keyl vandaag over de kandidaatstelling van Mona Keijzer en Sigrid Kaag, maar ook over de uitzending van Veronica Inside van afgelopen maandag. Daar werd Johan Derksen gefileerd omdat hij een slechte grap had gemaakt over Akwasi en Zwarte Piet. Keyl was vooral erg ingenomen met de rol van de gelegenheidsgast Natacha Harlequin. VI had allerlei mannen van kleur uitgenodigd om over het (vermeende) racisme van Derksen te praten, maar geen enkele man had het lef gehad.

Wat een kanjer dat Natacha het dan wel doet. Gewoon, zei ze, omdat ze de verbinding blijft zoeken. Voor zo’n vrouw neem ik mijn petje af. Ga er maar aanstaan, bij die mannen die zo tevreden zijn met zichzelf. Ze heeft zelfs Derksen aan het denken gezet. Met mensen zoals Harlequin zie ik de regenboogtoekomst van Nederland weer zitten.

Dat woord regenboogtoekomst is natuurlijk een gelegenheidswoord, maar het maakt wel duidelijk dat regenboog- als een soort voorvoegsel met allerlei woorden een samenstelling kan vormen ter aanduiding dat het daardoor benoemde multicultureel is.

Definitie

regenboogtoekomst (de, g.mv.). multiculturele toekomst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *