oxfordvaccin

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Terwijl in het verre oosten, in Peking om precies te zijn, de tweede golf van de coronapandemie een aanvang lijkt te nemen, staat vandaag in de krant dat een aantal Europese landen, waaronder Nederland, miljoenen besteden aan de aanschaf van een vaccin dat er in feite nog niet is, maar dat op dit moment in Oxford wordt ontwikkeld.

De Volkskrant noemt het het oxfordvaccin, met een kleine letter:

Nederland heeft miljoenen doses van het ‘oxfordvaccin’ besteld. Hoe kansrijk is het?

Nou worden ingeburgerde geoniemen inderdaad met een kleine beginletter gespeld, maar zover is het qua inburgering nog niet met het oxfordvaccin. Anders gezegd: oxfordvaccin is nog allerminst synoniem met coronavaccin. Vandaar dat Oxfordvaccin vooralsnog toch maar beter met een hoofdletter kan worden gespeld. Datzelfde geldt natuurlijk voor vaccins uit andere plaatsen, zoals het Leidenvaccin.

Definitie

Oxfordvaccin (het, -s) in de Engelse stad Oxford ontwikkeld (en/of geproduceerd) coronavaccin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *