afdankrestaurant

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Trouw bericht vandaag dat het afdankrestaurant Instock gaat sluiten. Daarmee maakt het woord afdankrestaurant zijn mediadebuut. De typering afdankrestaurant heeft Instock te danken aan het feit dat het onverkochte (of onverkoopbare) producten verwerkte tot maaltijden. Heel duurzaam en milieuvriendelijk. het restaurant kookte dus met afdankertjes. Het had dus ook afdankertjesrestaurant hebben kunnen heten, maar dat klinkt misschien wat te negatief en als woord is het ook wat te lang.

Afdankrestaurant toont mooi de vergeefsheid van sommige nieuwe woorden aan. Want het is natuurlijk ironisch dat het verschijnsel waarnaar het woord vernoemt moet sluiten om de naam ervan in de krant te krijgen.

Definitie

afdankrestaurant (het -s) restaurant dat alleen producten verwerkt die vanwege imperfecties via de reguliere kanalen (winkels) onverkoopbaar zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *