toerismecorridor

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Trouw schrijft vandaag over originele en vindingrijke ideeën om deze zomer het toerisme weer op gang te krijgen. Een van de ideeën is het instellen van toerismecorridors:

Maandag spraken de EU-ministers van toerisme erover. Minister Gari Cappelli, van de huidige EU-voorzitter Kroatië, had het daarbij inderdaad over ‘toerismecorridors tussen lidstaten’, onder toezicht van epidemiologen. De beoogde heropleving van het vakantieverkeer verhoogt immers het risico op nieuwe pieken in Covid-19-besmettingen. Om dat risico zo laag mogelijk te houden, zal het vakantieplezier tal van (anderhalve meter lange) beperkingen kennen, zonder dat plezier helemaal te vergallen – een ware oefening in evenwichtskunst.

Een paar dagen geleden was er in de Engelstalige media sprake van tourist corridors en vervolgens van tourism corridors en vermoedelijk is ons woord toerismecorridor daarvan een vertaling. Of in elk geval: toerismecorridor zal wel naar het voorbeeld van tourist corridor zijn gemodelleerd.

De term tourist corridor is in 2016 ontstaan als benaming voor routes en verbindingen tussen gebieden met vergelijkbare vormen van toerisme, maar anno 2020 heeft de term een nieuwe betekenis gekregen: het zijn verbindingen tussen gebieden die min of meer coronavrij zijn en waartussen dus veilig – althans voor besmetting met het virus – gereisd kan worden.

Definitie

toerismecorridor (de, -s) naam voor regio’s of landen waartussen toeristisch verkeer toegestaan is tijdens een pandemie, terwijl elders voor grote delen van de wereld een lockdown en reisbeperkingen gelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *