appathon

geplaatst in: Woord van de dag | 0

RTL Z bericht vandaag dat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport dit weekend een appathon organiseert. Dat blijkt een bijeenkomst te zijn waarop deskundigen een app of meerdere apps grondig testen. Ze kijken of de app goed werkt, effectief is, beantwoordt aan zijn doel, maar ongetwijfeld ook of hij te hacken is.

Appathon is in het Nederlands een nieuw woord, maar het lijkt sterk op het woord hackathon, dat al wel in de Dikke Van Dale staat en wordt gedefinieerd als een ‘(meer­daag­se) bij­een­komst van pro­gram­meurs en an­de­re soft­ware­ont­wik­ke­laars, waar­op bv. nieu­we toe­pas­sin­gen wor­den ont­wik­keld’. Hackathon is van oorsprong een Engelse term, gevormd als een porte-manteauwoord van het werkwoord to hack en het laatste deel van marathon. Hierop geïnspireerd is appathon ongetwijfeld op dezelfde wijze gevormd.

Definitie

appathon (de, -s) bijeenkomst van deskundigen op het gebied van programmering, dataverzameling en cybersecurity om apps grondig te testen en voor eventuele tekortkomingen gezamenlijk naar (technologische) oplossingen te zoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *