raamvisite

geplaatst in: Woord van de dag | 0

‘Kraamvisite wordt raamvisite’, schrijft het Noordhollands Dagblad vandaag. Dat komt natuurlijk ook alweer door dat vermaledijde coronavirus. Daardoor is het niet meer verantwoord dat mensen in de kwetsbare leeftijd – grootouders en misschien ook de gelukkige jonge ouders en hun pasgeboren baby – met elkaar in contact komen.

Raamvisite is een mooie woordspeling op kraamvisite, maar in tijden van corona is het woord natuurlijk breder inzetbaar, bijvoorbeeld ook voor een visite aan ouderen die je alleen ‘door het raam’ – dus op veilige afstand – spreekt.

Definitie

raamvisite (de) visite waarbij je bij iemand langsgaat, simpelweg omdat je die persoon niet alleen wilt spreken maar ook even wilt zien, maar met wie je – om besmetting te voorkomen of te vermijden – alleen achter (het venster)glas kunt communiceren door middel van gebaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *