spoedtent

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Een verslaggever van De Volkskrant doet vandaag verslag vanuit ziekenhuis Amphia in Breda, maar op de website is er een foto bij geplaatst van de ‘spoedtent’ van het Dijklander ziekenhuis in Hoorn.

Spoedtent is een spiksplinternieuw woord, maar het bijbehorende fenomeen is dat niet: bij meer ziekenhuizen zijn dergelijke tenten geplaatst, die dan echter triagetenten worden genoemd. Dat woord is al wat ouder en werd in het verleden onder meer aangetroffen in berichtgeving over ebola.

Definitie

spoedtent (de, -en) tent geplaatst bij een ziekenhuis waarin tijdens een epidemie beoordeeld wordt bij welke patiënten ziekenhuisopname noodzakelijk is en bij welke niet, onder meer bedoeld om de risico’s te verkleinen om een infectieziekte ongecontroleerd in een ziekenhuis te introduceren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *