snelheidsbordenwisselweekend

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Wie de afgelopen dagen over ‘s lands snelwegen jakkerde, heeft ze ongetwijfeld gezien: verkeersborden met een plasticzak eroverheen. Na dit weekend gaan de zakken eraf en worden de nieuwe verkeersborden – het zijn borden die de maximumsnelheid aanduiden – van kracht, schrijft De Volkskrant:

Automobilisten opgelet: donderdagavond na de avondspits begint het lange ‘snelheidsborden­wisselweekend’ langs de snelwegen in Nederland, waardoor met ingang van maandagmorgen vanaf 6 uur overal – overdag – niet harder dan 100 kilometer per uur mag worden gereden.

Snelheidsbordenwisselweekend is een gelegenheidssamenstelling op basis van (snelheid+ bord) + wisselen + weekend en de kans is groot dat de vermelding van dit wood in De Volkskrant uniek is, waardoor we er na dit weekend nooit meer van zullen horen. Maar de samenstelling laat wel mooi zien dat onze woordenschat vrijwel onbeperkt uitgebreid kan worden door woorden achter elkaar te plakken. Of dit soort woordvorming meteen ook aantrekkelijke woorden oplevert, is natuurlijk wel de vraag.

Definitie

snelheidsbordenwisselweekend (het, -en) weekend waarin de snelheidsborden langs snelwegen worden vervangen op grond van een aanpassing van de maximumsnelheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *