coronarecessie

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Na de coronacrash gisteren op de beurs wordt de kans steeds groter dat de wereldeconomie in een recessie terechtkomt, die misschien wel de geschiedenisboeken zal ingaan als de coronarecessie. Dat woord maakte vorige week al zijn mediadebuut in het Belgische magazine Knack, maar wordt met de dag actueler, en maakte afgelopen weekend zijn opwachting in een Nederlandse bron: het ANP schreef over een welvaartsfonds ter voorkoming van een coronarecessie.

Zo’n virusrecessie – nee, dat woord hebben we nog niet in de media aangetroffen – is ongekend, al kunnen we niet helemaal uitsluiten dat de Spaanse Griep in de 20ste eeuw en de Mexicaanse griep in het begin van de 21ste eeuw eveneens tot een recessie hebben geleid.

Vooralsnog is coronarecessie vooral een woord dat in de Belgische media rondzoemt, maar de kans is aanzienlijk de het woord opstoomt naar het noorden, zeker als het virus nog even blijft huishouden en uitgroeit tot een pandemie.

Definitie

coronarecessie (de, -s) recessie door de economische schade die het gevolg is van (draconische overheidsmaatregelen in reactie op) een uitbraak van het besmettelijke en in sommige gevallen levensbedreigende coronavirus SARS-CoV-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *