coronacontainer

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De Telegraaf schrijft vandaag over een luchtpassagier die samen met een coronapatiënt in een vliegtuig had gezeten en daarom niet met een vliegtuig verder mocht reizen. Waar moest hij naartoe. Voor het ziekenhuis was hij niet ziek genoeg en thuisisolatie is natuurlijk niet mogelijk voor iemand die in Nederland geen thuis heeft. Gelukkig blijken er in Hoofddorp een aantal coronacontainers te zijn geplaatst op het lokale brandweerterrein:

Coronacontainer is een fraai allitererende gelegenheidsbenaming voor een (geïsoleerde) verblijf- of wooncontainer waarin mogelijk met corona besmette personen tijdelijk kunnen verblijven. Omdat het een gelegenheidsbenaming is en het coronavirus COVID-19 ooit wel weer bedwongen zal zijn, zal dit woord waarschijnlijk nooit uitgroeien tot een echt begrip, maar verpleegcontainer, een breder begrip dat als synoniem van coronacontainer wordt gebruikt, zou weleens een wat langere levensduur beschoren kunnen zijn.

Definitie

coronacontainer (de, -s) verblijfscontainer waarin een of meer patiënten die mogelijk zijn besmet met een coronavirus tijdelijk in isolatie kunnen verblijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *