baudologie

geplaatst in: Woord van de dag | 0

‘De aantrekkingskracht van Baudet vraagt om verslaggeving, maar ook om kritiek en exegese. Minder om baudismen dus dan om scherpe baudologie,’ schreef Sjoerd de Jong op 16 december 2017 in de NRC. Sindsdien heeft hij het woord baudologie een paar keer in zijn krant gebruikt, al is het nog altijd niet door anderen overgenomen. Afgelopen zaterdag dropt De Jong het woord opnieuw in de NRC:

De serieuze baudologie, waar ik al eens voor pleitte, gestimuleerd door klachten van lezers die de man óf de aandacht voor hem meer dan zat waren, maakt vorderingen.

Het artikel in kwestie gaat over een ‘democratisch maar antiliberaal rechts’, over het ‘nationaal-conservatisme’ van Baudet en zijn geestesverwanten elders in Europa. De definitie van baudologie is dan ook niet ingewikkeld.

Definitie

baudologie (de, g.mv.) bestudering van het gedachtegoed van de Nederlandse politicus Thierry Baudet en zijn partij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *