kattentouw

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De Telegraaf schrijft vandaag dat in Utrecht nogal eens katten omkomen doordat ze in sloten of grachten vallen die steile oevers of hoge walkanten hebben, waardoor ze uiteindelijk verdrinken. Om dit leed te voorkomen, heeft de Partij voor de Dieren onlangs kattentouwen opgehangen in grachten in de wijk Leidsche Rijn en aan de oevers van watergangen in de Utrechtse Vogelenbuurt.

Kattentouw is weliswaar geen splinternieuw woord – het is in 2011 al eens gesignaleerd, toen in Delft kattentouwen langs de oevers van waterstromen met steile oevers waren opgehangen – maar het is ten onrechte nog wel onbekend.

Definitie

kattentouw (het, -en) dik touw dat langs de steile oever van een watergang wordt gehangen om katten die in het water zijn gevallen, de mogelijkheid te geven zichzelf uit het water te redden en zo aan de verdrinkingsdood te ontkomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *