Citrixfile

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Volgens nieuwssite Nu.nl moet het verkeer vanochtend rekening houden met ‘mist, gladheid en Citrix-files’.

Citrixfile is een gelegenheidssamenstelling, waarin Citrix verwijst naar software die werknemers gebruiken om vanuit huis veilig te kunnen inloggen op het netwerk van hun werkgever. Afgelopen week werd duidelijk dat er een beveiligingslek in die software zit en dit weekend sloten diverse overheden het platform af voor hun ambtenaren, waardoor die vandaag massaal naar kantoor moeten. Vandaar die Citrixfile, waarin het eerste samenstellingsdeel dus verwijst naar de oorzaak van de file.

Omdat vandaag het lek alweer schijnt te worden gedicht, is de Citrixfile waarschijnlijk een fenomeen van zeer tijdelijke aard. Daaruit volgt dat ook het woord vermoedelijk snel weer verdwenen zal zijn.

Definitie

Citrixfile (de, -s) verkeersfile veroorzaakt doordat werknemers die normaliter met behulp van Citrixsoftware thuis werken, door een beveiligingslek in die software massaal naar het kantoor van hun werkgever reizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *