spaarhoppen

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Nu ABN de spaarrente op tegoeden tot twee en een half miljoen heeft verlaagd naar nul procent, staan de kranten vol over alternatieven voor sparen. Zo schrijft De Telegraaf vandaag onder de kop ‘ Spaarhoppen’ over een stel waarvan een van beiden steeds op zoek gaat naar een bank die de beste rente geeft:

Hij heeft nooit gespaard bij de grootbanken, maar altijd gekeken waar de rente op dat moment het hoogst was. Hij houdt de actuele rentes in de gaten en verplaatst het vermogen als het nodig is naar een andere bank.

Spaarhoppen is een samenstelling met hoppen dat jaren geleden vooral bekend geworden is door de ontlening aan het Engels van het werkwoord jobhoppen. Een paar jaar geleden dook een vergelijkbaar woord op, namelijk rentehoppen. Dat woord had echter niets met spaarrente te maken, maar met hypotheekrente. Woningeigenaren stapten destijds massaal over op een andere hypotheek((vorm) met een lagere rente.

Of spaarhoppen lonend is, valt te betwijfelen en daarom lijkt de kans niet heel groot dat dit woord een begrip wordt.

Definitie

spaarhoppen (werkwoord) spaargeld overboeken naar een spaarrekening met een hogere rente (of een lagere negatieve rente)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *