lavendelpolitiek

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Het Algemeen Dagblad doet vandaag verslag van het congres van de Socialistische Partij (SP) dat afgelopen weekend werd gehouden. Tijdens dat congres nam voorvrouw Lilian Marijnissen de politiek van politieke tegenstander Baudet onder vuur:

Ja, we kunnen er om lachen, maar het is ook erg. Het Nederland van Thierry Baudet. We hebben gezien wat dit betekent. Jonge mensen met een handicap kunnen nooit meer verdienen dan het minimumloon. Hoe veel ze ook leren en hoe hard ze ook werken. Dat is het gevolg van een wet waarvoor geen meerderheid zou zijn. Maar met dank aan Forum is die er nu wel.

Marijnissen heeft het over lavendelpolitiek:

SP-leider Lilian Marijnissen wil niet dat onze toekomst wordt bepaald door ‘de lavendelpolitiek’ van Thierry Baudet.

Lavendelpolitiek is de zoveelste samenstelling met lavendel, waarin dat woord verwijst naar het Forum voor Democratie. Baudet heeft ooit gezegd dat hij zo dol is op de geur van lavendel en sindsdien leidt hij in wat tegenstanders schertsend de lavendelpartij noemt. Lavendelpolitiek staat voor de politiek van die partij, al is niet precies duidelijk wat daaronder moet worden verstaan. Hoe dan ook, het woord lavendel heeft zijn onschuld verloren, althans, het is een enigszins beladen plantnaam geworden.

Definitie

lavendelpolitiek (v, g.mv.) 1 politiek zoals die bedreven wordt door politici van de Nederlandse partij Forum voor Democratie 2 het geheel van politieke opvattingen van het Forum voor Democratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *